Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Trianon.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Trianon.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: trianon.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 6 db
1956 október 23.

1956 október 23.

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Az oldal az 56-os eseményeket, annak előzményeit, az október 23.-i forradalmat, a szabadságharc ismert személyeit, továbbá cikkeket és érdekességeket mutat be a témával kapcsolatban.

Augusztus 20.

Augusztus 20.

Augusztus 20. államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Ez az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. A linkgyűjtemény augusztus 20. ünnepét és ennek eredetét, Szent István Királyt, az államalapítást és előzményeit, az ünnepi tűzijátékot, a Szent jobbot, a koronázási ékszereket, I. István megkoronázását továbbá szentté avatását mutatja be.

Honfoglalás

Honfoglalás

Magyar történelemben honfoglalásnak nevezzük azt a folyamatot melynek során a magyarok a Kárpát-medencét a birtokukba vették. A linkgyűjtemény a honfoglalás eseményeit, előzményeit, a népvándorlást, a kalandozásokat, az őshazát, az államalapítást és a honfoglalás kori leleteket mutatja be. A fentieken kívül a honfoglalással kapcsolatos mondavilág és jelképek is megtalálhatóak az oldalon: csodaszarvas, Hunor és Magor, Lehel kürtje, Turul madár és a vérszerződés.

Magyar történelem

Magyar történelem

A linkgyűjtemény a magyar történelem fontosabb eseményeit és személyeit mutatja be. Az oldal az alábbi főbb témaköröket mutatja be: honfoglalás, csodaszarvas, Lehel kürtje, tatárjárás, mohácsi csata, nándorfehérvári csata, őszirózsás forradalom, trianoni béke, I és II. világháború, Tanácsköztársaság, I. István, Budai Nagy Antal, Dózsa György, Hunyadiak, Széchenyi István, Kun Béla, Kádár János, Nagy Imre, Csák Máté és Károly Róbert.

Ókor történelme

Ókor történelme

Az ókor az emberiség történelmének az írásbeliség megjelenésétől a Nyugatrómai Birodalom bukásáig tartó korszaka. Ezt a korszakot az őskor előzi meg és a középkor követi. A linkgyűjtemény az ókort, mint történelmi korszakot ismerteti. Megtalálhatóak benne az ókor jelentősebb birodalmai, mitológiái, vallásai és az olimpia történelme. Cikkek és érdekességek is olvashatóak a gyűjteményben az ókorról és a kórból származó leletekről.

Történelem

Történelem

A történelem a múltbeli események összessége. Az emberiség múltjának tudományos ismerete. A oldal az ismertebb történelmi portálokat, az ókort, a középkort, az újkort és a legújabb kort mutatja be. Ezenfelül bemutatásra került az ókori Egyiptom és Mezopotámia, a Görög birodalom, a Római birodalom, a honfoglalás, a fontosabb Magyar történelmi események valamint hírek és cikkek is vannak fent a témáról.

Tuti menü